Drivteknik.nu

 

Hem / Servo

SIGBI System AB

SIGBI System AB

Besöksadress
Pinnmogatan 1
254 64 HELSINGBORG


Postadress
Pinnmogatan 1
254 64 HELSINGBORG

Telefon: 042-654 00
Fax: 042-654 70
Mail: info@sigbi.se
Web: www.sigbi.com

Kontakt

Stefan Svelenius , tel.: 042-65404, e-mail: stefan.svelenius@sigbi.se
Mats Johannesson , tel.: 042-65402, e-mail: mats.johannesson@sigbi.se
Patrik Andersson , tel.: 042-65401, e-mail: patrik.andersson@sigbi.se

Video

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varumärken

LTi-DRiVES - då regleringen av motorn kräver lite mer

LTi-Drives är sedan våren 2013 ett företag inom den tyska företagsgruppen Körber AG. LTi-DRiVES har mångårig erfarenhet och Know-How inom frekvensomriktare och servodrives. LTi-Drives grundare Karl-Heinz Lust, startade samtidigt som SIGBI:s grundare Sigvard Birgersson och de hade stort utbyte av idéer sins emellan. Idag har SIGBI System ABoch LTi-Drives fortfarande ett nära samarbete i motion control där slutkund kräver det lilla extra.

 

TOSHIBA - frekvensomriktare med bredd

TOSHIBA är en erkänt duktig och bred tillverkare av bl.a. frekvensomriktare. I mitten av 80-talet satte Sigvard Birgersson in de första fälteffekt-transistorerna, av just märket Toshiba, i sina frekvensomriktare för varvtalsreglering. Idag har SIGBI generalagenturen av Toshibas frekvensomriktare i Sverige med snabba förbindelser till de två centrallagren i Europa.

 

FASTECH - stegmotorer med ett extremt bra pris/prestanda förhållande

FASTECH är ett koreanskt företag som specialiserat sig på utveckling och tillverkning av stegmotorer. I sin portfölj har man både stegmotorer open-loop men även med återkoppling om man önskar det. FASTECH erbjuder även växlar som kan monteras på stegmotorerna samt aktuatorer och linjärrörelser. Värt att nämna är att LG vid år 2010 stoppade hela sin produktion av bildskärmar globalt för att byta ut alla drivsystem mot FASTECHs stegmotorer. Fördelen var såpass stor, trots en extremt hög efterfrågan på displayer för smartphones och platt-tv.

 

JVL - servomotorer med integrerad förstärkare och integrerat PLC

JVL är vår danska partner endast 45 minuter bort. JVL utvecklar servomotorer och stegmotorer med integrerad förstärkare och integrerat PLC. Fördelen med JVL:s produkter är att man reducerar kabeldragning tack vare systemet med expansionsmoduler. Man har anpassat sina motorer för kommunikation både via realtids-bussar och trådlöst ända upp till 450 meter. Vid en vidareutveckling av en maskin eller maskinlinje kan det ibland vara svårt att dra kabel eller trångt för att kunna ansluta kommunikationen tillbaka till PLC och styrskåp. Då är kompakta servomotorer med integrerade I/O för homing, gränslägesgivare m.m. det optimala.

 

SIGMATEK - styrsystemet för en komplett automationslösning

SIGMATEK är en österrikisk tillverkare av kompletta automationslösningar och vårt val när vi realiserar och automatiserar svenska maskinbyggares maskiner. SIGMATEK är ett 25 år gammalt privatägt företag inom automationsbranschen. SIGMATEKs specialitet är att man levererar allt från hårdvara till mjukvara över safety och fältbuss. Med en leverantör av HMI, motor, PLC och I/O blir projektering, implementering och idrifttagning mycket enklare. Med SIGMATEK som partner riktar vi in oss mot OEM bland maskinbyggare. För mer info besök gärna www.sigmatek.se.

SIGBI System AB Stabe AB
 
 

Copyright © Drivteknik.nu 2007-2019. All rights reserved